Élet Észak-Írországban

Terítéken: életem napjai.

In English

Nincs megjeleníthető elem

2009.10.22. 01:05 Pillangom

Kulturális meglepetések

  1. Nincs betegszabadság. Ha beteg vagy, amellett, hogy otthon szenvedsz, még fizud sincs, szóval duplán megszívtad.
  2. Bizonyos cégeknél (mint az enyém pl.) ha egy éven belül háromszor vagy többször vagy beteg, hivatalos figyelmeztetést kapsz. Mindegy, hogy az az három alkalom 1 óra vagy 1 hónap volt...
  3. A filmek a moziban mindenféle vicces időpontban kezdődnek: pl. 6:20, 7:10, 8:35
  4. Több bor van itt Ausztráliából és Chiléből, mint Európából... Ráadásul fehér borban szinte nem ismernek mást csak Chardonney-t...
  5. Ha már bor, akkor a tára: tök kevés sajtféle van és általában majdnem annyiba kerül, mint a hús.
  6. Bár húsféléből sincs sok, különösen a belsőségek hiányoznak. (Legalábbis első blikkre. Ne aggódjatok, nem kezdtem el szakácskodni itt sem. :) )
  7. Bangor egy olyan kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit. Elemntem egy tetkós helyre, ahol a nő fia a lakótársam haverja. Mikor meséltem a munkahelyen, hogy hol csináltattam a tetkómat (amit mellesleg jól elszúrtak sajna...), a munkatársam azonnal vágta, hogy ők azok, akik farkast tartanak. Ilyen Pesten azért nincs... :) 
  8. A szórakozóhelyek, pubok, éjjel 2-kor zárnak. Ezzel együtt tömegközlekedés ilyenkor már nincs és az első vonatok is csak kb. 7 körül indulnak. Szerintem a taxivállalatok keze van a dologban. :) 
  9. Megdöbbent, hogy olyanok is kapnak brit állampolgárságot, akik alig beszélnek angolul. Ezzel nem értek egyet.
  10. Bár elvileg csak 18 éves kortól lehet alkoholt inni, a pubba bárki bemehet a legtöbb helyen, bár egyre több helyen van "ajtónálló", aki elkéri az igazolványt. Mondjuk baromi nehéz megmondani, ki hány éves, olyan kis gyerekfeje van itt a pasiknak, én rendszeresen kételkedem, amikor egy 16 évesnek kinéző srác odajön hozzám azzal, hogy ő 24. De aztán tényleg. (Ellenőríztem. :) )
  11. Amúgy itt nincs személyi. Most kezdik bevezetni, egyelőre önkéntes alapon, de nem örülnek neki.
  12. Sőt, a jogsit sem kell magadnál tartani vezetés közben. Ha igazoltat a rendőr, beviheted az örsre X napon belül.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek társadalom


A bejegyzés trackback címe:

https://dubliner.blog.hu/api/trackback/id/tr441466791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása